*reila* Alışıyor
Mesaj Sayısı : 81 Kayıt tarihi : 02/02/10 Yaş : 32 Nerden : Tulsa Gece Evi
| Konu: House Of Night [Gece Evi] Hayran Kulübü Çarş. Şub. 03, 2010 2:55 am | |
|
*GECE EVİ HAYRAN KULÜBÜ*
Gece Evi serisi yazarları vampirlik konusuna yeni bir boyut getirmiş. Yazarların tasvirinde eski efsaneler tamamen saçma. Yazarlarımızın tasvirine göre,
Burada vampir ısırılmayla olmuyor. Kişiler, "iz sürücü" adı verilen vampirler tarafından işaretleniyor (alınlarında içi boş bir hilal ortaya çıkıyor)ve "gece evi" adı verilen okula gitmeye zorunlu bırakılıyor aksi taktirde kişi ölüyor.(gerçi süreci atlatmaya yeterli gücü olmayan kişiler okula varsalar da ölüyorlar. Yemek yiyebiliyorlar. Güneş onları yakıp kül etmiyor ancak rahatsız oluyorlar.Hatta çaylakların insan kanı emmesi yasak! Çünkü direk insandan emerlerse damgalanma olayı söz konusu oluyor. Damgalanma olayı sonucunda damgalanan kişi ve damgalayan arasında kan ve şehvet isteği uyanıyor. Yetişkin vampirler de direk insandan içmiyor çünkü onlarda damgalama olayı daha güçlü. Ancak yetişkin bir vampir akıl ve ruh sağlığı için arada insan kanı da içmek zorunda.
Bir çaylak yetişkin bir vampir olunca anlındaki hilal şekli dolar ve anlından gözlerini çevreleyen motifler suratına yayılır. Tanrıça Nyx e inanıyorlar. Bir baş rahibeleri var ki o Neferet. Baş rahibeye Tanrıça tarafından bazı özel yetenekler bahşedilmiş oluyor.
Karanlık kızlara üye öğrenci grupları arasında özel zamanlar da ritüeller yapılıyor. Bu ritüellerde 5 element çağarılıyor. (Ateş, su, toprak, hava, ruh) Ancak tabii ki baş ritüeller yetişkin vampirler tarafından yapılıyor. Gece Evi bir lise. Normal liselerdeki 1. sınıf onlarda 3. sınıfa denk geliyor.
[Alıntıdır.]
**Üyeler** *reila* *Cherry :) Mrs^^Stark
En son *reila* tarafından Cuma Şub. 05, 2010 8:29 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
*Cherry :) Alışıyor
Mesaj Sayısı : 56 Kayıt tarihi : 01/02/10 Yaş : 31 Nerden : Eskişehir
| |
Mrs^^Stark Yeni Üye
Mesaj Sayısı : 16 Kayıt tarihi : 02/02/10 Yaş : 29 Nerden : Edirne
| Konu: Geri: House Of Night [Gece Evi] Hayran Kulübü Cuma Şub. 05, 2010 8:20 pm | |
| ben! ben! ben! hepsini okudum ölüyorum bitiyorum bende açmayı düşünüyordum sen önce davrandın | |
|
*reila* Alışıyor
Mesaj Sayısı : 81 Kayıt tarihi : 02/02/10 Yaş : 32 Nerden : Tulsa Gece Evi
| Konu: Geri: House Of Night [Gece Evi] Hayran Kulübü Cuma Şub. 05, 2010 8:28 pm | |
| | |
|
Abb Lau' Yeni Üye
Mesaj Sayısı : 22 Kayıt tarihi : 01/02/10 Yaş : 29 Nerden : Nereyeee..
| Konu: Geri: House Of Night [Gece Evi] Hayran Kulübü Cuma Şub. 05, 2010 10:06 pm | |
| Bendeee. *-**** Ben daha bitiremedim! Kitapları bulma konusunda problem yaşıyorum da -.- | |
|